Udostępnij

Ruloniki z szynki

Ruloniki z szynki to idealna przekąską dla bardziej wymagających gości. Mają intensywny smak dzięki marynowanym szparagom i korniszonom, przełamany gładkością pasty jajecznej, która dzięki mikrolistkom rzodkiewki ma głęboki pikantny posmak. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo sycące. Idealne na przyjęcia.

PORCJA OKOŁO 30 SZTUK
PRZYGOTWANIE 15 MINUT

Składniki Odżywcze

  • Kalorie 1583 kcal
  • Waga 1250 g
  • Białka 112 g
  • Tłuszcze 110 g
  • Węglowodany 31 g
  • W tym cukry 8 g
  • Błonnik 6 g

Przygotowanie

  • 1.Szparagi i korniszony wyjąć ze słoików, dobrze osączyć na sicie i przekroić tak by odpowiadały połowie szerokości plasterków szynki.
  • 2.Cebulę obrać i umyć, drobno pokroić w kostkę i lekko osolić. Po 5 minutach odcisnąć sok.
  • 3.. Mikroliście lub kiełki rzodkiewki opłukać, pozbyć się zbędnych łupin po nasionach, przełożyć na sito do odsączenia.
  • 4.Jajka umyć i ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Wyjąć żółtka, rozkruszyć na małe kawałki. Białka drobno posiekać. Posiekane białka wymieszać z żółtkami, cebulą, mikroliścmi rzodkiewki i majonezem. Doprawić białym pieprzem i solą do smaku.
  • 5.Kawałki szynki przekroić na pół, posmarować masą jajeczną, ułożyć kawałek szparaga i korniszona, zwinąć ciasno i przekłuć wykałaczką.
  • 6.Podawać z dipami lub jako dodatek do sałatek.

Opinie o tym przepisie

Brak opinii o tym przepisie.

Podziel się opinią

Jak ocenisz Ruloniki z szynki?
Kliknij by ocenić

Składniki

  • 300 g szynki (polecamy wybierać delikatne, wędzone mięso)
  • 6 jajek
  • 50 g mikroliści lub kiełków rzodkiewki
  • 100 g cebuli
  • 15 szparagów marynowanych
  • 15 korniszonów
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz biały

Brak produktów w koszyku.