Wszystko w Dania Główne

Jajka po Bakońsku

Tradycyjny przepis kuchni węgierskiej, jajka w koszulkach z ryżem i warzywami polane pysznym sosem pieczarkowym. Przepis prosty, ale bardzo sycący i aromatyczny.
  • Średni
  • Porcja dla 4-6 osób
  • 30 minut

Tbikha, Warzywa z Maghrebu

Tbikha to potrawa pochodząca z północno-zachodniej Afryki (Maghreb), często nazywana Algierską Tbikha, po arabsku jej nazwa znaczy dokładnie "Warzywa". Jej podstawą są strączki i rośliny dyniowate. Jest to bardzo popularne danie, serwowane od wiosny aż do późnej jesieni, zarówno jako dodatek do innych potraw oraz jako danie główne.
  • Łatwy
  • Porcja dla 8 osób
  • 60 minut

Sałatka Nicejska z Mikroliśćmi

Sałatka Nicejska jest chyba jednym z najpopularniejszych przepisów. To lekka, bardzo pożywna i bardzo smaczna sałatka, która sprawdzi się zarówno jako pełnoprawne danie czy dodatek do dania głównego.
  • Łatwy
  • Porcja dla 6 osób
  • 15 minut

Brak produktów w koszyku.